Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВПроектът предвижда около 120 машини за

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВПроектът предвижда около 120 машини за
Коментари Харесай

Експерти за вендинг машините за лекарства: Целта е да се вземат едни пари

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Проектът планува към 120 машини за страната, а преди няколко години се оказа, че в над 4000 точки на страната хората нямат достъп до медикаменти. Това разяснява в ефира на бТВ Андрей Данянов от Национална пациентска организация плана за слагането на вендинг машини за медикаменти на територията на стратата. 

Недопустимо е нарушаването на законодателството. Не може медикаменти, които се отпускат единствено с рецепта да са на показ пред пациентите, те би трябвало да са скрити от пациента. Това са неща, които са безспорна недомислица. Целта е да се вземат едни пари и да се каже ние имаме номер едно инвестиция и документ за еди какво си, коментира проф. Илко Гетов.

Крайно време е в обществото да се разберем, че медикаментите не са елементарна стока. Те са контролирани и не инцидентно се изискват специфични познания за определяне, за разпределяне, за предпазване, преместване и така нататък Много елементарно се борави с медикаментите сега на правилото тука има, тука няма. Това няма по какъв начин да стане, уточни професорът. 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР